Samarbejdspartnere og netværk

Samarbejdet med organisationer, forskningsmiljøer og centraladministration er med til at sikre sekretariatet en opdateret viden inden for de centrale arbejdsområder.

De Økonomiske Råds sekretariat har løbende kontakt til organisationer, forskningsmiljøer og centraladministration, herunder ikke mindst medlemmerne af Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd.

Formålet er, at sekretariatets medarbejdere gennem udveksling af viden og deltagelse i konferencer og arrangementer opbygger viden og holder sig orienteret om økonomisk-politiske problemstillinger, empiriske og teoretiske metoder samt institutionelle forhold.

I relation til modeludvikling er der jævnligt kontakt til modelmiljøerne i blandt andet Danmarks Statistik, DREAM, Finansministeriet  og Nationalbanken  I relation til vurderingen af de offentlige finanser er der løbende behov for kontakt til Finansministeriet om afklaring af en lang række tekniske forhold.

Internationale kontakter

De Økonomiske Råds sekretariat deltager i det europæiske netværk af konjunkturinstitutter, AIECE (Association d'Instituts Europeens de Conjuncture Economique). I AIECE-netværket indgår omkring 40 instittutioner fra omkring 20 lande.

Sekretariatet deltager også i internationalt samarbejde relateret til rollen som finanspolitisk vagthund. Sekeretariatet er således medlem af det europæiske netværk af uafhængige finanspolitiske vagthunde (EU-IFI), og sekretariatet indgår i et netværk bestående af uafhængige finanspolitiske vagthunde (IFI'er) og parlamentariske budgetkontorer (PBO'er) i regi af OECD.

Sekretariatet indgår også i et europæisk netværk af institutioner, der fungerer som nationale produktivitetsråd (National Productivity Boards).

Sekretariatet har endvidere kontakter til internationale organisationer som EU, OECD og IMF, som regelmæssigt besøger sekretariatet i forbindelse landebesøg mv.

Kontakt til rådsmedlemmerne og deres sekretariater

Sekretariatet holder regelmæssig kontakt med rådsmedlemmerne og deres sekretariater. Rådsmedlemmerne sidder inde med viden på særlige områder og kan ofte bidrage med input til interessante emner og policy-vinkler. Udover kontakt på ad hoc-mæssig basis bliver der normalt årligt holdt tre møder med repræsentanter for alle rådsmedlemmer for at diskutere de planlagte analyser.

Eksterne samarbejdspartnere og konsulenter

Emner og analyser for formandskabets kommende rapporter forudsætter af og til ekspertise, der ikke er til stede i sekretariatet. Derfor indgår sekretariatet også samarbejder med eksterne samarbejdspartnere omkring eksempelvis modeludvikling eller særlige analyser.

Der kan være tale om samarbejde med forskningsmiljøer på universiteter og sektorforskningsinstitutioner eller køb af egentlige konsulentydelser.